Likorinos nedir?
İşte kurutulmuş balık pastırması. İstanbul Rumlarının bir çeşit mezesi. Bu nedenle Yunanistan’da pek bilinmiyor.
Arnavutça tatlım ne demek?
Ağızdan çıkan bu kelime kulağa ulaştığı anda, konuşanın konuşma gücüne bağlı olarak muhatabı cezbeder. Arnavutçada “Canım, Canım, Hayatım” gibi sevgi dolu bir ifadedir. Lochka olarak da yazılabilir.
Arnavutça canımın içi ne demek?
Loçkam: Balkan Türkleri “aşkım” anlamına geliyor.
Pırpeç ne demek?
Pirpeç; İç malzemesi olarak sadece yoğurt ve yumurta kullanılan basit bir Arnavut böreğidir. Özel bir kapatma tekniğine sahip olan bu börek, pişirildiğinde yoğurt peynir kıvamına geldiğinden peynirli böreklerle sıklıkla karıştırılır.
Loçka Arnavutçada ne demek?
Loçka kelimesi genellikle loçkam olarak kullanılır. “Sevgilim” veya “tatlım” anlamına gelir. Loçkam genellikle romantik partnerlere veya hayat arkadaşlarına hitap etmek için kullanılan bir terimdir.
Arnavutça kalbim ne demek?
Her gün 1 Arnavutça kelime – Zemra = kalp Zemra ime (kalbim) = sevgiliye denir | Facebook.
Arnavutça nasılsın iyi misin ne demek?
Birkaç Arnavutça kelime ve cümle Nasılsın? Kush jeni ju?
Arnavutça dünür ne demek?
Dün eşlerin birbirlerine baba ve anne olma durumudur. Dün erkek tarafındaki kişilere de kız isteme denir.
Arnavutça ayran ne demek?
Arnavutluk’ta Ayran, Dhallë olarak bilinir ve sadece yoğurt, tuz ve sudan yapılır ve soğuk servis edilir. “Dhallë” ismi karışık ve çalkalanmış kelimelerinden gelir. Arnavutluk’ta Ayran, Dhallë olarak bilinir ve sadece yoğurt, tuz ve sudan yapılır ve soğuk servis edilir. “Dhallë” ismi karışık ve çalkalanmış kelimelerinden gelir.
Pırnakıl ne demek?
Bir şeyin bir yüzeye yoğun bir şekilde yayılmış olmasını tanımlamak için kullanılan bir kelime. Ayrıca, dallar çiçeklerle dolu olduğunda ilkbaharda da söylenebilir. Örnek: “Kayısıya bak, tam çiçek açmış!”28 Şubat 2013
Arnavut böreği adı nedir?
Pırasa Böreği – Arnavut kırklareli böreği olarak da bilinir. Böreği yapmak için un elenir, ortasına bir delik açılır ve tuzlu su ile yoğrulur. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur ve mandalina büyüklüğünde 20 eşit parçaya bölünür. 10 parçayı alta, 10 parçayı üst tarafa yerleştirin ve parçalar arasında bir tabak büyüklüğünde boşluk bırakın.